MENULIS SELAGI MASIH ADA HAYAT

Saturday, December 19, 2015

Sajak Pilihan: PENAKONAN


Sajak Pilihan: PENAKONAN

Puniko penguripan iki
onten remehe
dedulur tonpo rini
teko lungo, koyo ngimpi.

Penakonan sa-iki
piro omahmu, ageng nopo alit
piro olehanmu
bonten kemulan rini.
Sa-iki-ne
bonten onten crito lio
lione pesantren lan universiti
otowo gedene omah lan kereta-ne
rini lan duwene, pangkat lan kerjane
gelandangan otowo sugih reto.
Iku penakonan sa-iki
katah rinine...okeh dulure
dak ono wong saget podo takon
dak ono wong ngaku duluran
angger...urepe loro sengsoro.
Iku penguripan sa-iki
nek bonten duwean opo-opo
koyok kintel nembang kepanasen
dunyo sa-iki, dunyo rini
bonten duwean sekabehane
deden menuso, eng sempurno
Karya: Saring Sirad

No comments:

Post a Comment

Buku Peperangan Terakhir Uthmaniyah

Sudah sampai buku(15hb Mei 2018) 'Peperangan Terakhir Uthamaniyah',Buku karya Wan Kamarul Ariffin Wan Ahmad. Terima kasih Akak  Sao...